Answers matter

Answers matter

By Bill Johnson

Jan. 25th 10:30 am (The podcast is translated in different languages as well)

http://podcasts.ibethel.org/en/podcasts/answers-matter

Predica se poate aude in Limba Germana, Spaniola, Italiana. Din pacate nu in Romaneste.

http://podcasts.ibethel.org/en/podcasts/answers-matter

De ce anumite rugaciuni nu au raspuns?

Matei 6:9- “Tatal nostru”

Rugăciuni fără raspuns sunt inutile. Mulțumirea de sine si ignoranta tolera rugăciuni fără răspuns. Noi nu am fost creati pentru rugăciuni fără răspuns. Asta nu înseamnă că nu va fi o întârziere sau un proces, dar noi nu am fost creati  pentru a co-exista cu rugăciuni neîmplinite.

“Precum in cer asa si pe pamint” Realitatea cerului Isus vrea ca sa o experimentam pe pământ.  Dumnezeu este 100% angajat pentru a vedea împlinirea rugăciunilor noastre (depinde si ce ne rugam, sau ce motiv avem). În cazul în care suferința noastra, pentru ca majoritate timpului ne rugam cind trecem prin suferinta, este bazata pe teologia de a tolera boală și durere, astfel numai asa Dumnezeu ne poate învăța ceva sau face un exemplu de noi – aceasta teologie sau punct de vedere este o încălcare directă a ceea ce ne-a învățat și modelat Isus. Dacă suferința vine din cauza persecuție la adresa credintei noastre cum si Scriptura ne spune în mod specific: Oricine traieste evlavios vor fi persecutați, asta este in linie cu ceea ce ne-a invatat Isus cind era pe pamint. Cu toții avem o listă de rugăciuni fără răspuns, si cumva trebuie să trecem prin acest proces fără a acuza pe Dumnezeu. O mulțime de rugăciuni plingarete sunt de fapt modalități subtile de acuza pe Dumnezeu, e ca si cum noi ii spunem “eu am mai multa compasiune față de această problemă decit ai tu. Ele sunt rugăciuni de auto-milă, în speranța că Dumnezeu va observa starea noastră și va veni să ne salveze.
Ce facem cu rugăciunile fara răspuns?

Marc 9; 17-33

Apostolii au fost nemulțumiti in a descoperi ca rugaciunile lor nu au avut effect in cazul asta. (Este unul din putinele exemple in Biblie unde o rugaciune nu are raspuns) Apostolii erau obisnuiti sa vada raspuns rugaciunilor lor, si ei se rugau pentru Imparatia lui D-zeu sa se proslaveasca nu pentru probleme personale si totusi nu au vazut nici un raspuns, numai dupa ce Isus ia ajutat. De cele mai multe ori suntem implicați în conflict spiritul, ceva ce nu putem vedea sau înțelege. Atâta timp cât ne vom concentra la lucrurile pe care Isus nu le-a făcut pentru noi sau nu  face pentru noi, vom avea o luptă pe mâinile noastre si inimi fara pace. Citeodata raspunsul vine:

1. Prin rugăciunile cu violenta in credință (sau forta): prin a ne ruga, face ungerea, cinta etc

2. Altadata prin repaus. (mostenire, ca sa nu ne mindrim noi ca sintem intelepti.)

Nota personala: Predica de mai sus, sau cel putin punctele extrase nu-mi da raspuns la toate intrebarile care le am, sau anumite lucruri la care inca sint comfuza. Am prieteni si familie care trec prin incercari si suferinta si ma doare, dar stiu un lucru clar: suferinta care o experimentam este un rezultat a deciziilor noastre, a altor persoane sau circumstantele vietii in care ne aflam. Toti trecem prin ceva dureros, daca nu azi poate miine, dar aleg sa cred ca nu sint singura in momentele grele, si asa parca trec mai usor. Ma rog pentru cei care au inima ranita si deznadajduita, ca intr-o zi sa apara soarele si sa vada ca este si soare si bunatate in viata nu numai suferinta. Amin

Cu drag Carmen

One thought on “Answers matter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.