Ciorba de Perisoare

Azi, am facut ciorba acra cu perisoare de carne. In faza prepararii, la inceput, cind taiem legumele, am fost temptata sa pun o cantitate mai mare de telina, pur si simplu ca taia-sem mai mult. Si am auzit Duhul Sfint vorbind usor.

“Pentru ca ti-e usor, asta nu inseamna ca e idee buna. Daca vrei mai multe legume sa umplii oala, taie mai mult si din celelalte feluri. Oala asta e ca viata omului, sa faci o ciorba buna trebuie sa pui, in cantitati aparte, anumite ingrediente. Daca urmezi reteta, iese ceva bun si hranitor, sanatos, gustos si care mingie atit stomacul cit si sufletul, atit al tau cit si celor din jur, daca imparti. Dar daca te grabesti sa o umplii fara sa bagi deseama ce bagi in oala, oala va fii plina, dar ce va iesi la sfirsit nu va avea gust bun, nu te vei putea hrani nici tu si nici cei din jur, cu ea.” Am zimbit, i-am multumit si am urmat reteta. Ce a iesit, e foarte bun si hranitor, producand o stare de multumire celor ce au manincat.

M-am gindit sa impart cu voi acest moment mic dar important. Duhul lui Dumnezeu vorbeste cu mine in bucatarie mult sau in pat, cind nu ma simt bine. Imi tine de urit si stam la palavre mai tot timpul. Nu am fost niciodata o persoana care sa stea pe genunchi la rugaciune ore. De fapt, cam atipeam dupa doua minute. Dar am gasit modalitatea de a vorbi cu el zilnic, ca si cum ar fi cel mai bun frate sau sora, si palavragim tot timpul cind de una cind de alta. Sint momente cind mi se pare ca palavrajesc de una singura, dar imi pun nadejdea in faptul ca ceva se intimpla, chiar daca nu inteleg eu pe deplin. Sau, cealalta varianta, am ajuns la nebunie si vorbesc de una singura, fapt care, dupa ceva timp de meditatie, nu ma deranjeaza de fel;)

Amu, cu stomacul plin de ciorba de perisoare si poate o latura de nebunie (mai stii?),eu va doresc o noapte buna sau spor la treaba si ne mai auzim curind.

P.S Nu m-as supara daca v-ati ruga pentru Chet, are dureri de cap de ieri, dar macar stomacul e plin de ciorba de perisoare:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.