bătălia

Carmen, lașa! Asta ești, știi? Ai prea puține realizări în viață. Nu ai făcut nimic uimitor. Ești un eșec. Corp frânt, minte fragilă, spirit slab.

A pretinde că nu avem de-a face cu astfel de atacuri mentale sau emoționale de-a lungul vieții este iritant de înșelător.

Cu astfel de emoții m-am trezit azi. Asta a fost lupta dimineții mele. Astfel de înșelăciune emoțională am avut de confruntat azi dar spre deosebire de trecut am fost conștientă de rădăcinile posibile astfel de gânduri. Nu toate emoțiile negative își au sursa în atac spiritual. A da vina pe duhurile rele ori de câte ori ceva negativ atacă pacea vieții noastre înseamnă a nega responsabilitățile care le avem în deciziile noastre de zi cu zi. Poate ai oboseală cronică în corp sau suflet, poate ai stres acumulat sau treci printrun sezon plin de circumstanțe frustrante, poate ai o dietă proastă cu un consum prea mare de zahăr sau ai de aface cu abuzul altor oameni, poate problemele politice și socio-economice sunt inbalanțate. Cine știe? Poate nu ai iertat în ultimul timp. Deficiențe vitaminale? Dorul unui prieten sau părinte care a murit?

Astăzi am avut o astfel de zi eu.

Cum mă lupt eu să înving astfel de momente? I-au totul pas cu pas și mă concentrez asupra lucrurilor bune din viața mea – de multe ori uit să văd cât de binecuvântată îmi este viața, uit să mă concentrez la momentele care-mi aduce pace și mă las trasă emoțional de problemele politice care-mi fură bucuria- mă întreb ce am am mâncat în ziua precedentă și dacă-i posibil să-mi încurce armonia intestinală. Sunt atentă la ceea ce mă tulbură în interior. Trebuie să iert? Am nevoie de încurajări? Am nevoie de o îmbrățișare? Trebuie să mă duc la o plimbare și să mă rog? Trebuie să clarific o situație între mine și altcineva? Imi este dor de mama sau bunica care au murit recent? Trebuie să scriu? Să citesc ceva? Să meditez? Imi trebuie odihnă? Trebuie să mă rog? Care este responsabilitatea mea în a schimba ură de sine într-o viziune realistă, dar pozitivă asupra mea. Am nevoie de ajutor? Trebuie să vorbesc cu un prieten?

Cum treci tu peste aceste momente? Mi-ar place să știu.

Astăzi, cel care m-a ajutat a fost Chet, în alte zile e tușa Rodica sau frații și surorile mele. E foarte plăcut să-l ascult pe Chet și modul în care mă vede el. În ochii lui sunt curajoasă, muncitoare, glumeață, dar cel mai important el mă vede ca inima familiei noastre. Ce minunați părem când ne vedem valoarea prin ochii celor care ne iubesc 🙂 Ce minunați suntem dacă ne vedem prin prisma lui Dumnezeu!

Poate că petrecem prea mult timp uitându-ne la noi înșine prin punctele noastre de vedere autocritice și nu suficient timp văzându-ne prin prisma/ochii celor care ne iubesc. Sper că astăzi vei avea șansa să-ți vezi valoarea și prețul prin ochii celor care te iubesc. Va fi mai bine așa 🙂

Vă doresc o zi binecuvântată la toți!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.