Cum ma recuperez?

 

Există multe modalități spre recuperarea sănătății unui om dar fiecare corp și suflet a fost creat unic de Dumnezeu. În mod individual, ADN-ul și sistemul celular din noi sunt unice nouă chiar dacă există multe asemănări între noi, iar recuperarea sau procesul de însănătoșire ar trebui abordat la fel.

Pași practici în procesul meu de recuperare.

Înainte de a primi diagnosticul de boală cronică Neuro Lyme în octombrie 2014 (mușcătură de căpușe cu latură neurologică în stagiu cronic și cu multiple coinfecții) am decis deja să fiu printre cei cu 1% sanșă de a se recupera 100%. Având acest plan, am început călătoria mea spre recuperare iar de fiecare dată când auzeam: Nu există nici un leac pentru asta, răspundeam: Nu încă. Există un remediu pentru toate bolile, numai că noi nu l-am găsit încă. Cred asta.

De asemenea a trebuit să accept un fact real: era datoria mea să lupt pentru a mă însănătoși (asta nu înseamnă că nu am avut momente de îndoială sau de frică). Desigur, medicii aveau să ajute dacă puteau, dar în cele din urmă trebuia să fiu eu dornică de a mă vindeca, ceea ce însemna perseverență, a pune întrebări, a face cercetări și a lupta oricum știam eu mai bine. (O inimă pricepută dobândește știință, și urechea celor înțelepți caută știință. Proverbe 18:15) Mi-am dat seama că trebuia să devin o inimă pricepută. Asta am și făcut.

Pașii care i-am luat în procesul de recuperare au fost:

  1. Am crezut că mă voi vindeca. (Am crezut că trupul meu are capabilitatea pus în el de Dumnezeu de a se vindeca sperând că nu e prea târziu. Credința în Dumnezeu și poate încăpățânarea mea au început să lucreze cu o viteză maximă.)
  2. M-am concentrat asupra modalitățiilor de vindecare. (Persevereța, discuțiile sau controversele cu medicii, întrebările, cercetările, refuzul de a accepta îndoielile altora, punând distanță între oamenii fricoși sau toxici și mine, au fost unele din acțiuni luate de mine în acest proces. M-am înconjurat zilnic cu muzică pozitivă adică creștină, cu predici, am meditat la cuvinte încurajatoare, mai ales Psalmul 23 cu care adormeam cu el pe buze de cele mai multe ori. In ultimele luni înainte de a adormi spun rugăciunea “Tatăl nostru”. Am crezut că Dumnezeu e de partea mea.)
  3. Mi-am schimbat dieta. (Eram deja pe o dieta fără glutină, dar, la sfatul medicul meu naturalist am eliminat toate produsele lactate ca să pot reduce inflamația severă prezentă in majoritatea țesuturilor mele, am eliminat zaharul care suprima/inhaba sistemul imunitar si am adăugat o mulțime de verdețuri bio, ceai verde (pentru proprietățile sale antioxidante), ceai din plante, în special mușețel (de asemenea, pentru proprietățile sale antioxidante și beneficiile sale digestive și calmante și am băut LOTURI de apă, din motive evidente de detoxifiere și hidratare.
  4. Am respectat tratamentele prescrise, în special suplimentele naturale necesare. Am luat cantități mari de tot felul de suplimente naturale pentru a-mi reface sistemul imunitar; în plus am avut sute de perfuzii și de fiecare dată când simțeam durerea acului în venă mă gândeam eu voi câștiga, nu tu, boală.
  5. Mi-am scos toate plombele de mercur. Prea slăbită pentru a trece prin acest proces imediat, a trebuit să trec mai întâi prin doi ani de tratament pentru a obține destulă putere să îndur lucrarea dentară care a început în Martie 2017 și sa încheiat în Septembrie / Octombrie 2014. După fiecare ședință dentară urma perfuzii pentru a-mi întări sistemul ca să reziste următoarea ședință dentare, printre care una a durat trei ore și mi-a dislocat/dezarticulat maxilarul. Dar după ce am scăpat de tot mercurul, îmbunătățirea dramatică a sănătății a fost enormă. Procesul de chelare în prealabil și detoxifierea după au ajutat enorm.
  6. M-am concentrat pe rolul meu de mamă, soție și prietenă. Când am avut destulă energie am gătit, am făcut curăt în casă, am spălat rufe, am primit vizitatori, chiar  dacă inca mă simțeam oribil. M-am concentrat asupra lucrurilor pozitive din viața mea și nu invers. De asemenea, am învățat să mă odihnesc, să spun nu și să nu mă simt vinovată de faptul că aveam nevoie de odihnă.
  7. Am iertat. Chet ma ajutat și ma sprijinit enorm de mult atât financiar cât și emoțional, deasemenea Elizabeth, frații și surorile mele și mulți prieteni, dar numai când am început să iert trecutul dureros și cei care m-au agresat (inclusiv eu), numai atunci am putut să sporesc procesul de însănătoșire. A trebuit să mă eliberez prin iertare. Pentru mine iertarea este un obicei nou și ca toate obiceiurile noi,  trebuie repetat des și continuu.
  8. Am învățat di nou anumite lucruri. Ce vreau să spun de fapt prin a învăța din nou sau re-învăța anumite lucruri? Muschii memoriei trebuie stimulați să-și amintească că odată, în trecut, am condus mașina pe distanțe lungi, am avut serviciu, am făcut parte din societate fără a experimenta panică. Încă sunt în mijlocul acestei etape, încă  mai am de lucrat la ea. Am înfruntat unele lucruri dar încă mai am de înfruntat altele. Dar mergem înainte si sper ca acest articol să poată ajuta cu un strop de speranță pe cei aflați în mijlocul necazului. Doamne îți mulțumesc pentru viața asta:) Amin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.