Vis

Photo by Sergey Katyshkin from Pexels

Viata din jurul meu era pe un pas normal, si eu intre ritmul acesta normal, ma invarteam ocupata cu cele de zi cu zi. In acest caz cu cumparaturile, cand in fata mea observ un pastor, sa-l numim Alex, a unei biserici americane unde am fregventat cu ceva ani in urma. Odata ce privirea ni sa intalnit am fost captivata imediat de el si ne-am apropiat cu timiditatea si nesiguranta unui adolescent prinsi intr-un moment important. Inima mea tragea foarte mult catre acest pastor, desi eram fericita in casatoria mea cu Chet si nu aveam nici o intentie de a-l trisa. Odata fata-n fata, cu o rusine parca dar cu un sentiment de surprindere l-am intrebat: “Chiar iti place de mine?” Da, mi-a raspuns. “Dar ti-e iti place de mine? “Da.” i-am raspuns eu.
Fara asi misca buzele mi-a comunicat ca doreste sa mergem intr-o camera privata in biserica care pastorea unde sa putem clarifica unul altuia detaliile relatiei noastre inca asa de frageda. L-am urmat plina de fericire, calmitate si siguranta, fara drop de ardoare sexuala fata de acest om. Inima ma tragea pur si simplu cu putere catre el. Urmandu-l am intrat in biserica, am asteptat pana a pus o predica inregistrata pentru serviciu Duminicii de dimineata care avea sa inceapa in cateva minute si l-am urmat in tacere, trecand cu usurinta prin intrarea mare si aproape goala a bisericii instre birourile din spate unde, gradual, erau din ce in ce mai pline de lucratori ocupati cu detaliile institutiei: mancare de facut, de coordonat cand una cand alta, tiparit, etc, si cu cat inaintam in pantecele camerelor cu cat galagia, agitatia si stresul celor din jur crestea si calea noastra devenea mai ingusta si inaintarea mai dificila. Vazandu-ma ca-l urmez, au inceput soapte sa se auda in jurul nostru, barfe si priviri urate, iar agitatia unora care mergeau cu repezeala de colo, colo facea inaintarea mai inceata si mai frustranta. Dar tinandu-mi privirea atintita pe Alex si cu inima pliana de o fericire am inaintat. La un moment dat framantarea din jur a inceput sa sufoce pacea din atmosfera. Momentul deveni-se important in mijlocul galagiei si o decisie sa format in inimile noastre. Simultan ne-am luat de mana si am inaintat acuma impreauna proclamand in acest mod relatia noastra celor din jur, care au reactionat cu barfe si mai urate, datorita faptului ca atat eu cat si Alex eram casatoriti cu alte persoane. In momentul cand mainile noastre sau atins o fericire enorma ca un vulcan a explodat in inima mea si impreuna am inaintat catre iesirea prin spatele bisericii in lumea vasta care ne statea in fata. M-am trezit emanand o combinatie masiva de bucurie, fericire si pace.

Ce seminificatie are acest vis? Este cumva impotriva bisericii a lui Dumnezeu? Nu cred asa ceva, dar cred ca poate fi o revelatie celor care folosesc biserica sa raneasca pe altii sau anumitor persoane din biserica care in loc sa ajute descurajeaza, si uita sa puna tinta pe Isus.
Pentru mine Alex reprezinta Isus, desi sunt casatorita inima mea apartine atat lui Isus cat si lui Chet. In al iubi pe unul nu inseamna in a-l devaloriza pe celalalt, sau a trisa. Faptul ca il urmam pe Isus chiar daca eram in biserica nu insemna ca eram conectati inca. Asta sa intamplat cand ne-am luat de mana unul pe celalalt. Interesant cat de mult sa pus focus in vis la zapaceala si confuzia din birourile bisericii menite sa descurajeze conectia cu Isus. Lucratorii din biserica, nu toti, dar majoritatea, nu vedeau ce vedeam eu, ei vedeau cu ochii carnii si judecau cu ochii carnii, ca atare in loc de sprijin pentru cei din jur – asemenul nostru- au devenit o sursa de galagie obositoarea si de obstacol descurajand inaintarea cu Isus.

Poate acest vis va poate ajuta sau incuraja pe careva.

Sau poate a fost numai un vis oarecare. Voi decide-ti pentru voi din care posibilitate face parte. Va doresc o zi binecuvantata la toti.

P.S Ma simt mult mai bine si Alex iese din carantina azi:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.