Iulian cel de neinvins

IMG_4831IMG_4824IMG_4826

Prima fotografie: Iulian

A doua fotografie: Iulian in spital anul acesta inainte de a avea operatie.

A treia fotografie: Cornelia la visitat la spital (la lucru).

Numarul opt in familie, Iulian era un copil sensibil dar puternic. Ca adult e la fel:) Nu conteaza de cite ori viata il loveste, Iulian se ridica inapoi si confrunta totul cu un curaj puternic. Iuli este un prieten extrem de credincious (nu numai in sensul spiritual). Desi e singurul care arata foarte mult cu tatal nostru, Iuli nu are caracterul tatalui. Alex al meu seamana foarte mult cu Iuli si zimbesc ori de cite ori ma uit la fiul meu:) Adolescenta ia fost bintuita de episoadele de abuz al tatalui si absenta mamei, care sa mutat la casa din Vilcele in timpul scolii generale, lasindu-i singuri. Scoala ia fortat pe fratii mei mai mici sa locuiasca in Hunedoara, si mergeau la Vilcele la sfirsit de saptamina sau in timpul vacantei, dar erau pusi la munca des. Parasi-ti, aveau de aface cu agresiunea lui tata si lipsa de mincare.

Dupa liceu, Iuli sa mutat la Arad cu Alin unde a inceput facultatea, dar din nefericire nu a putut termina deoarece Alin sa mutat in Germania, cu lucru si Iuli a ramas singur iara, fortindu-l sa se intoarca in Hunedoara. Acolo a facut doua facultati simultan, una la asistenta medicala si cealalta in management. Le-a terminat pe amindoua dar lipsa de posturi de munca in Hunedoara, la fortat sa petreaca mult timp la Vilcele. Cred ca si dorul de mama la impins acolo:) A muncit mult la casa, in gradina si pe urma in constructii alaturi de Ionel Albescu, un om bun si pastorul bisericii locale. In Ionel, Iuli a gasit un exemplu de tata si un refugiu emotional, de la care a invatat multe lucruri bune atit in domeniul spiritual dar si cel emotional. Asa a devenit Ionel un tata adoptiv, si Iuli’l considera si in ziua de azi ca tata. Tot in perioada aceia la intilnit si pe Adrian Bandila, care i-a devenit un prieten foarte apropriat, ca un frate. Cu fratii lui mai mari plecati in alte orase cu lucru sau casatoriti, Iuli a fost cam singur. El si Leo, au avut o relatie frumoasa, precum si cu ceilalti mai mici.

Alex la introdus pe Iuli la un site crestin “Pom Verde” unde a intilnit-o pe Cornelia, o fata foarte frumoasa si finuta. Cornelia locuia in Londra, Anglia cu surorile ei si lucra. Intr-un final Iuli a plecat in Anglia si a lucrat in constructii. Nunta lor a fost in 2013, si am putut participa si noi (ultima data cind am vizitat Romania) si ne-am bucurat impreauna cu intreaga familie (cu exceptia lui Oana, care lucra in Italia).

Dupa nunta Iuli a lucrat in constructie ceva timp si in ultimii doi ani lucreaza ca asistent medical intr-unul din spitalele Londrei.

In ultimul an Cornelia si Iulian au trecut prin niste momente foarte grele, dar Iulian infrunta totul cu o atitudine puternica. Desi in dureri enorme de la pietrele de rinichi, Iuli a confruntat fiecare zi cu o perseverenta titanica.

Sint foarte mindra de el si deabea astept sa vad ce binecuvintari va primi in viitor:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.