Prima Vacanta Dupa Patru Ani

 

Acum patru ani, in perioada intensa a suferintei si o viata traita in pat luni de zile cu dureri de neimaginat, imi concentram gandurile la o zi insorita pe viitor unde voi putea iesi iara-si in natura bucurandu-ma ca omul sanatos de creatia lui Dumnezeu. Aceasta zi a venit cam de cateva luni, dar acum o saptamana, pentru prima data in patru ani familia noastra a avut parte de prima vacanta de cand am cazut la pat. Nu-mi pot exprima bucuria intensa care am simtit-o in orice clipa pe perioada vacantei si expresiile de multumire ridicate catre bunul Dumnezeu pentru asemenea momente. Desi la un moment dat corpul a inceput sa protesteze oboseala intensa, ceea ce ma facut ca sa ma odihnesc, am reluat activitatea mai apoi.

De ce va zic aceste lucruri? Pentru ca in durere, ceea ce am trait in mod real, era deja real in mintea si sufletul meu, si desi toate semnele trupesti erau pline numai de amenintari de moarte, nimeni si nimic nu ne poate fura visul din inima noastra. Nu va da-ti baruiti niciodata si daca simti-ti obosela in corp sau in spirit, lua-ti cateva momente de odihna, fiecare cum are nevoie, dar pe urma merge-ti mai departe, avand permanent in profilul viziunii imaginea sperantei. Pentru mine imaginea sperantei era in mijlocul naturii, aceeasi natura de unde a venit pericolul si suferinta prin muscatura de capuse. Asta nu insemana ca nu iau pas de precautie cand sunt in natura, asta nu inseamna ca arunc intelepciunea si sfaturile, dar nu las ca ceva care mi-a facut rau sa ma tina prizonierul fricii.

Daca poate esti in mijlocul suferintei acum, ce ai vrea pe viitor sa re-traiesti? Bucurie, pace, iubire, siguranta, prietenii noi, sanatate? Astea sunt cele mai importante si in final astea sunt roadele iubirii lui Dumnezeu fata de noi, a acceptarii propriei fiinte (creatura lui Dumnezeu) si a dragostei fata ce aproapele nostru. Iertarea e calea care duce la acestea, iertarea si perseverenta.

Va doresc o zi frumoasa de vara, o vacanta frumoasa pentru cei care sunt sau vor merge in vacante si har si pacea lui Dumnezeu sa continue sa se reverse peste noi ca si pana acum:)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.