Durerea sufletului, boala corpului, suferinta spiritului

1 Tesaloniceni 5:23 (NTLR)

23 Însuşi Dumnezeul păcii să vă sfinţească în toate şi să vă păstreze întreaga fiinţă – duhul, sufletul şi trupul vostru – fără pată la venirea Domnului nostru Isus Cristos.

Traditional si religios, trupul a fost dat la o parte, gasit fara mare importanta in cercurile religioase urmat indeaproape de suflet, la fel gasit fara prea mare importanta. Numai spiritul omului a fost pus pe un pedestol ca singurul focus important in credinta. E ca si cum am spune, Isus nu e important, nici Duhul Sfant, numai Dumnezeu. In noi exista trei dimensiuni, trei atmosfere, trei lumi intr-una singura. Daca nu intelegem importanta acestor treimi care exista in noi, ne va fi foarte greu sa intelegem treimea dumnezeiasca. Fiecare latura are o importanta egala (nu mai mare sau mai mica) si toate trei au nevoie de o existenta harmonioasa pentru o relatie sanatoasa cu noi, intre noi, si cu Dumenzeu. Dar nu-i usor in a mentine harmonia intre cele trei: trup, suflet si spirit, asa-i? Parca aud deja remarci pline de furie, mai ales din partea extremista a unor crestini, dar pot spune cu convingere ca daca trupul si sufletul nu erau asa de importante nu erau atatea versete in Biblie dand sfaturi cum sa le ingrijim, respectam, hrani, imbraca, cultiva, pastra sanatoase.

Treimea dumnezeiasca exita in noi, pentru ca suntem facu-ti dupa chipul si asemarea Lui (treimii dumnezeiesti).

Daca trupul nu se simte bine, sufletul si spiritul sufera. Daca sufletul e bolnav, trupul si spiritul sufera, daca spiritul e bolnav trupul si sufletul sufera.

Am observat, atat la mine cat si la altii, ca trupeste poti fi sanatos si peste noapte in primejdie de moarte, desii poate doctorii nu pot gasi nimic grav in corp, producand confuzie. Bolile autoimmune, in schimb nu se vad pe masinariile medicale, sunt atata de sinistre si periculoase ca poti muri dintr-o muscatura a unei insecte extrem de mici. Dar bolile autoimmune, am observat, au un lucrul in comun- suflet bolnav care dealungul anilor a tot scurs otrava in corp fara sa ne dam seama manifestat intr-un system imun slabit.

Romani 12:2 a fost tocit in mintile noastre cu o latura spirituala dar, din punctul meu de vedere, incompleta. Nu ai cum sa-ti reinoiesti gandirea, daca esti invatat ca-ci gandurile noastre nu sunt importante, partial importante sau importante numai cand are de a face cu o latura religioasa. Asta inseamna ca unicatul nostrul, RNA, calitatile noastre etc, la care Dumenzeu cu drag a lucrat sa ne formeze nu-s asa de importante ca de exemplu a stii scriptura de la cap la coada si invers.

Sufletul meu a fost bolnav ani de zile, scurgand continu ortrava in corp, in forma de furie si neiertare. Te rog nu fa aceeasi greseala. Sanatatea corpulu si a sufletului sunt in mod egal extem de importante, ca si partea spirituala:)  Incepe a ierta, incepand cu tine si bucura-te de momentele mici binecuvantate din viata:)

Va doresc o zi binecuvantata la toti:)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.