Sergiu cel rezistent

IMG_4660

De la stinga: Tibi, Sergiu si Iuli.

In copilarie Sergiu ne facea mereu sa ridem ca atare unul din poreclele lui a fost “The Jocker” sau “comicul”. Dar reflectind la viata lui Sergiu “cel Rezistent” se potriveste mai bine. Desi eram plini de vinatai si indurera-ti, in copilarie, Sergiu tot timpul avea o gluma   la indemina.

Din cei doisprezece frati si surori, el a fost cel mai abuzat, dar uitindu-te pe fata lui si la felul cum isi traieste viata nu ti-ai da seama. Are cea mai pozitiva atitudine si iarta repede. Intr-o zi l-am intrebat cum de poate sa uite asa repede si dind din umeri, mi-a raspuns:

“Nu dau atentie. Stiu ce veau sa fac si ma duc si-l fac. O sa iau bataie fie ca fac fie ca nu fac, asa ca mai bine fac.” Pentru Sergiu a explora si a invata ce are viata de oferit era mult mai important decit frica care parintele incerca sa o bage in el, prin violenta. Intr-un fel la pregatit pentru viata care o avea inaintea lui de trecut. A fugit in Germania dupa revolutie, a fost prins si dat inapoi. A doua oara a reusit, si a trebuit sa sacrifice a nu participa la nunta mea, sacrificiul care l-am inteles. Mai bine asa, decit sa vina inapoi si sa fie prins in ghiarele abuzului din nou si fara un viitor bun. Statea la rinduri in timpul comunismului toata noapte fie pe timp de iarna sau vara pentru un litru de lapte sau o piine. Avea darul bagatului in fata si rare ori venea acasa cu mina goala.

Acuma Sergiu stie legile Germaniei mai bine decit un neamt crescut acolo, si e bosul unei companii care aduce miilione de euro. Da comanda si instrueste acuma pe care vrea el, dar a luat mult sacrificiu si multa munca sa ajunga unde este acuma. Casatorit cu o nemtoaica, amindoi au o fata, Michelle, o casa tare faina si o viata buna.

Sergiu, de cind a facut un ban in buzunar a trimis inapoi si la familie si a ajutat tare mult. Mii de euro au plecat din buzunarul lui in tara. L-a adus si pe Leo si Nico in Germania si ia ajutat sa se stabileasca legal si cu post de munca.

De cind il stiu, il plac surprizele si ca atare a facut multe vizite-surpriza in tara:) Ii plac masinile de calitate:) si lucrul facut corect. Dar o gluma buna e cea mai indicata pentru el:) Am fost dintotdeauna mindra de el si asa va ramine pina mor.

Le sarea in ajutor fratilor mai mici si asa a primit o piatra in cap de si-a spart capul, dar nu sa lasat pagubas si a spart geamul inapoi celui care-i sparse capul.

Sergiu cel rezistent:)

Mi-e dor de el zilnic, ca si de ceilalti si ma bucur mult cind vad ca viata lui e binecuvintata:)

Multa-mi Doamne de fratii si surorile mele:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.